Profiel

Paula Hijne-Muller

De persoon achter Via Novus Coaching is Paula Hijne-Muller, geboren in de herfst van 1962. Als pubermeisje gaf ik leiding aan een Scoutinggroep en gaf les bij de reddingsbrigade. In de zomervakanties werkte ik in een kindertehuis met kinderen met een verstandelijke beperking.

Op weg

Een logische stap was de Pedagogische Academie. In het basisonderwijs heb ik gewerkt met kinderen van 4 t/m 8 jaar. Het werk gaf mij veel voldoening. Naast het onderwijs hield ik van dansen en muziek maken. Ik schreef teksten voor toneel en cabaret, speelde en regisseerde. Ik heb een bedrijf gehad in het geven van kinderfeestjes en het spelen van kindervoorstellingen. Zo heerlijk om te doen.

Uit evenwicht

In 2006 gaf mijn lichaam een grens aan. Door mijn gehoorbeperking en de ziekte van Ménière was ik mijn balans in het leven kwijt. Mijn wereld draaide letterlijk alle kanten op en ik was de controle kwijt.

Kantelpunt

Stap voor stap ben ik er weer bovenop gekomen en tijdens mijn eigen coachtraject leerde ik wie ik was en wie ik wil zijn. Ik leerde ‘loslaten’ en luisteren naar de grenzen van mijn lijf. Ik zag ineens nieuwe mogelijkheden en werd nieuwsgierig. Nieuwsgierig naar mijzelf.

Op zoek naar evenwicht

Tijdens mijn reïntegratietraject (2008) werd duidelijk wat ik het liefste wil: Mensen in beweging brengen, activeren en versterken. De kracht in de persoon herontdekken. Mensen begeleiden die iets anders willen in hun leven en/of werk en dat even niet op eigen kracht kunnen.

Ik ben gediplomeerd Professioneel Counsellor en Coach. Mijn kwaliteiten: flexibel, optimistisch, oplettend, mild en initiatiefrijk. De competenties die ik in het onderwijs gebruikte, komen ook tijdens het coachen van pas.

Ik heb mij gespecialiseerd in

  • Coach gehoorverlies
  • Body & Mind Language
  • Patient Coaching
  • Loopbaancoaching en Reïntegratie
  • Kunstzinnig Dynamisch Coachen
  • Spel en Coaching
  • Natuurcoaching

Mijn ervaringen neem ik met me mee, niet als een last, maar als een schat.

Van 2009 t/m 2016 heb ik gewerkt voor een reïntegratiebedrijf. Als manager onderhield ik de contacten met de andere coaches en de opdrachtgevers (oa UWV), beheerde ik het cliënt-volg-systeem en redigeerde plannen en rapportages. Als personal coach begeleidde ik clienten.

Januari 2010 was de start van Via Novus Coaching. In 2012 ben ik mij gaan richten op de doelgroep ‘mensen met Ménière’.

Vanaf 2016 werk ik als HoorCoach. Mijn streven is het optimaliseren van de communicatie voor mensen met gehoorverlies.

Nieuwe weg

De ontwikkeling die ik heb doorgemaakt, het leren omgaan met een chronische ziekte en de beperkingen, de manier waarop ik coach én luister naar de ander, heb ik uitgewerkt en er de juiste woorden voor gevonden. Het resultaat is in boekvorm uitgekomen: Ménière in balans.

Nu richt ik mij op het schrijven van een boek over het evenwicht. Het wordt een boek met informatie over het evenwichtssyteem, ervaringen van mensen en hun evenwicht, de beschadigingen en uitval van de evenwichtsorganen en de mogelijke behandelingen.

Het thema HOREN is een breed begrip, waarbij ik mijn kennis en nieuwsgierigheid kan combineren en wil delen. Dat doe ik met het radioprogramma: ‘Hoor jij wat ik hoor?’ Tevens ben ik vrijwilliger bij de stichting hoormij/NVVS.

Ik heb een evenwichtsbeperking én ik sta evenwichtig in het leven.
Equi Libre

Dit is mijn ‘nieuwe weg’. En onderweg sta ik open voor nieuwe ervaringen en leer steeds iets bij, over mijzelf én over jou, als onze wegen een tijdje parallel lopen.

Volg je eigen weg
En als onze wegen
een tijdje parallel lopen
Dan is dat prachtig
Back To Top