Workshops voor werknemers

Via Novus Coaching biedt de volgende workshops aan:

In je element

De elementen Vuur, Lucht, Water en Aarde zijn het uitgangspunt voor deze workshop. Welk element is voor jou belangrijk? Welk element verdient aandacht? Je gaat hiermee aan het werk. We maken gebruik van verschillende werkvormen en materialen. Je maakt een stappenplan en gaat naar huis met nieuwe ideeën, waarmee je de volgende dag al aan de slag kunt. Je voelt je beter in je element.

Duur: 1,5 uur of 3 uur

Grenzen stellen en openen

Wat heb je nodig om duidelijk je grenzen aan te geven? Op welk gebied kan je dat wel en op welk gebied vind je dat moeilijk? Met deze workshop krijg je inzicht waar jouw grenzen zijn. Je krijgt handvatten aangereikt om beter je grenzen aan te geven. Als je dit goed kan, krijg je de ruimte voor andere activiteiten die je leven aangenamer maken.

Tijdens de workshop beperken we ons tot drie gebieden, waarbij grenzen stellen essentieel is.

  • Communicatie
  • Timemanagement
  • Verwachtingen

Er wordt een actieve deelname gevraagd aan de deelnemers.

Duur: 3 uur

De leerstijlen van Kolb

Mensen leren op verschillende manieren.
Volgens (de psycholoog) Kolb zijn er vier verschillende leerstijlen. Een ‘Leerstijl’ is de manier waarop iemand leert. Zo is de ene mens in zijn leren meer een denker en de andere meer een doener. Een volgende observeert liever en weer een ander houdt meer van activiteit en beslissen. Er is volgens Kolb meestal sprake van één of twee overheersende leerstijlen.

Wat is jouw leerstijl? En hoe kan jij optimaal leren? Tijdens de workshop kom je erachter wat jouw favoriete leerstijl is, wat de leercyclus is en hoe jij dit kunt inzetten als je iets nieuws wilt leren.

Duur: 1,5 uur

Zet je kwaliteiten in

Ken jij je kwaliteiten en benut je die ook tijdens het solliciteren? Kwaliteiten zijn eigenschappen die tot de kern van een persoon behoren. Kernkwaliteiten ‘kleuren’ een mens. Een kernkwaliteit kun je niet zomaar uit- of aan zetten. Je kunt hem wel verstoppen of verborgen houden en dus niet volledig benutten.

In deze workshop gaan we uitzoeken wat jouw kernkwaliteiten zijn. Wat gebeurt er als je teveel van een kwaliteit inzet. Hoe kun je dat op een eenvoudige manier veranderen. Kortom, hoe ontwikkel je jouw kwaliteiten zodat je ze goed kunt inzetten tijdens het solliciteren.

Duur: 1,5 uur

Interesse

Deze workshops zijn geschikt voor de individuele werknemer en voor groepen. Voor een grote groep komen we met twee trainers op locatie. Er kan ook een combinatie gemaakt worden van twee of drie workshops, verdeelt over een dag.

Bent u nieuwsgierig naar één van de workshops voor uw werknemer(s), neem dan contact op. We bespreken samen wat u wilt en op welke dag de workshop gegeven kan worden. De workshop kan op locatie gegeven worden.

Back To Top