Tinnitus

Een hoofd vol geluid

Als je tinnitus hebt, oftewel oorsuizen, hoor je geluiden die anderen niet horen. Je hoort geluiden als fluiten, suizen, piepen, brommen en zoemen. Het kan ook gaan om rinkelen, bonken, tikken, knarsen, dreunen of ratelen. De geluiden variëren van hard tot zacht, van hoog tot laag, van af en toe tot continu. Het kan hoorbaar zijn in één oor of in beide oren. Het gaat om hinderlijke geluiden die van binnenuit niet te negeren zijn.

Tinnitus komt bij ongeveer een miljoen Nederlanders voor. Daarvan hebben 100.000 mensen er echt last van.

Begeleiding

De HoorCoach van Via Novus Coaching kan jou begeleiden bij het leren omgaan met de tinnitus. Je komt erachter wat de gedachten over de tinnitus voor jou betekent en wat je eraan kunt doen, zodat het geluid minder storend is. In de coaching kan het onder andere gaan over: omkering van gedachten over het geluid, gebruik van (technische) hoorhulpmiddelen, aanpassing van de werkplek, belastbaarheid en energiebalans. Kortom, datgene wat er nodig is om te leven met het geluid in je hoofd, zowel privé als op het werk.

Interesse

Wil je begeleiding van een HoorCoach, neem dan contact op. We bespreken in het kennismakingsgesprek wat je doel is en wat je persoonlijke wensen zijn. We maken een plan en afspraken over het aantal contacten en de kosten. Als je akkoord gaat met het plan, gaan we samen op weg.

Ja, ik hoor het. Ik hoor het luid en duidelijk.
Back To Top