HoorCoach

Over HOREN gesproken

Er zijn meer dan 2 miljoen mensen in Nederland met gehoorverlies. Als het gehoorverlies echt een beperking wordt, heeft dit impact op het hele leven, want in onze talige maatschappij zijn we afhankelijk van het gesproken woord. Gehoorverlies kan dus flinke gevolgen hebben voor het sociaal functioneren. Hoe ga je hiermee om?

Iets horen wil nog niet zeggen dat je het verstaat. Je hoort het geluid van de stem, die praat, zingt, roept, fluistert… Je weet niet wat er precies is gezegd.

Als:

  • je steeds vaker vraagt: “Wat zeg je?”;
  • je telefoongesprekken gaat vermijden;
  • een gefluisterd woord geen enkele betekenis meer voor je heeft;
  • je het gesprek niet meer kunt volgen door de omgevingsgeluiden;
  • er een misverstand of conflict ontstaat, omdat je het niet goed hebt verstaan;
  • je door vermoeidheid wordt overmand na een intensief gesprek;

Wat doe je dan? Hoe ga je met jezelf om en hoe gedraag je je naar de ander?

Begeleiding

De HoorCoach van Via Novus Coaching kan jou begeleiden bij het leren omgaan met het gehoorverlies. Je komt erachter wat voor jou het gehoorverlies betekent en wat je eraan kunt doen, zodat je in gesprek kunt blijven. In de coaching kan het onder andere gaan over: spraakafzien, gebruik van (technische) hoorhulpmiddelen, aanpassing van de werkplek, belastbaarheid en energiebalans. Kortom, alles wat er nodig is voor een optimale communicatie zowel privé als op het werk.

Interesse

Wil je begeleiding van een HoorCoach, neem dan contact op. We bespreken in het kennismakingsgesprek wat je doel is en wat je persoonlijke wensen zijn. We maken een plan en afspraken over het aantal contacten en de kosten. Als je akkoord gaat met het plan, gaan we samen op weg.

Woorden en beelden
Horen en kijken
Laten we echt luisteren
En zien wat nodig is
Back To Top