Mandala weaving art

Tijdens een vakantie kwam ik op een braderie een kraam tegen met geweven mandala’s. Het tekenen en kleuren van een mandala was mij wel bekend. Deze vorm van een mandala maken was nieuw voor me. Eenmaal thuis ben ik mij gaan verdiepen in het mandala weven. En ben ik voorzichtig zelf gaan proberen om een mandala te maken. Na enige oefening lukte dat steeds beter. Het is voor mij een manier van mediteren geworden. Tijdens het weven ben ik alleen met het weven zelf bezig. Ik word er rustig en blij van.

Het mandala weven is een oude kunstvorm en komt oorspronkelijk uit Tibet en Zuid-Amerika. Je maakt ze met houten stokjes of stokken en wol in allerlei diktes en kleuren. De symboliek van een mandala is hetzelfde als bij de andere vormen van een mandala maken. Je start vanaf het midden en werkt zo naar buiten toe. Zo ontstaan er geometrische vormen in een evenwichtig patroon.

Tijdens een workshop kan jij ook kennismaken met deze vorm van mandala maken. In de agenda vind je data, de tijd, locatie en de kosten. Wil je liever individueel een workshop volgen, dan ben je van harte welkom in mijn praktijk. Neem dan contact met mij op, dan maken we een afspraak.

In de workshop geef ik een korte uitleg over mandala's en hoe het weven in zijn werk gaat. Dan gaan we aan de slag en geef ik tussendoor de variaties aan die mogelijk zijn. Ik neem verschillende voorbeelden van grotere mandala's mee om te laten zien. Mocht je zelf restjes wol hebben die je niet meer gebruikt voor het breien/haken van een sjaal of trui, neem het dan mee. Elke kleurige draad is te gebruiken!

Back To Top